Kulde

5 nov

Det er kaldt. Og det er meldt snø i helgen, æsj. I kveld bestemte jeg og Jooske at det var filmvær, og så på The Bucket List som jeg fikk av Julie før jeg dro, men ikke har hatt tid til å se. Den var veldig fin, og det var koselig med en liten filmkveld. Jeg tror faktisk ikke jeg har sett mer enn en film siden jeg kom hit, det er ikke så mye tid til sånt, og så har jeg verken sofa eller TV.

 

Det er ikke så bra med snø i helgen hvis det skjer, for jeg og roomie skal på roadtrip hjem til foreldrene hennes. Der skal vi hilse på hundene hennes og spise gresskar-pai, som jeg ikke tror jeg kommer til å like men som hun lover meg er kjempedigg. Heldigvis har alle amerikanere kjempestore biler, så vi skal nok overleve litt snø. Det er faktisk bare noen dager siden det var over 20 grader og jeg gikk rundt i singlet, så været her er helt ustabilt. Etter helgen skal roomie dessuten få med seg bilen sin hit til campus, sånn at vi slipper å trygle folk om å kjøre oss overalt. Og det trengs bil, nå som matbutikken vår nedenfor her har stengt for godt. Det trengs stadig påfyll av frokostmat, for jeg fikser rett og slett ikke frokost i matsalen særlig ofte. Omelett-kø og bråk er ikke det jeg er lysten på når jeg våkner. Det går mest i knekkebrød, som jeg faktisk fant i butikken til slutt.

 

I helgen var det Halloween, og det var veldig gøy. Jeg endte opp med å ha to forskjellige kostymer, for det viste seg at her feirer de ikke bare Halloween en kveld sånn som vi gjør i Norge, de feirer hver kveld i en uke. Så med fire festkvelder på rad kunne jeg jo ikke bruke det samme kostymet. Jeg endte opp med et ganske morsomt 20-talls kostyme/cancan-danser eller hva man skal si, og det andre kostymet var «djevel» der jeg egentlig bare hadde en svart kjole og hale og horn, pluss en gigantisk djevelgaffel som vi hadde mye moro med.

 

Helgen begynte torsdag, da så vi Elise og en fyr som heter Andrew Austin synge og spille i baren på Wolfies, og det var veldig bra.

På fredag kveld var det fest hos Katie og Ashley. Det var de aller fleste andre jeg kjenner her også, så det var en utrolig bra kveld. Jeg møtte blant annet på en ku, en seiler…

…en pantomime, og ja, Jesus. Med kjortel og greier. Vet ikke om rød leppestift er helt min greie. Eller løsvipper med fjær, for den saks skyld 😛

Man måtte jo også en tur på Wolfies i løpet av helgen, der møtte jeg blant annet på Cassidy utkledd som Eva (selv om ordet «kledd» kanskje er litt overdrevet), Alicia med Lady Gaga inspirert kjøttkjole, skrik-morderen, og Koolio, denne gangen ikke som Jesus men som pirat.

I kveld sitter jeg og strever med en pressemelding jeg må skrive for PR-klassen min. Det viser seg at det å ta journalistfag her i USA er vanskeligere enn man skulle tro. Det holder ikke bare å kunne engelsk, man må også kunne det som står i journalistenes såkalte AP Stylebook. Det er regler de følger for å skrive, og de er ganske merkelige. For eksempel så skal man ha to mellomrom etter at man har skrevet kolon eller komma. Og man skal skrive sitt eget navn med store bokstaver. Man skal alltid forkorte navnet på stater, selv inni en tekst, noe jeg syns virker merkelig. Pluss tusen andre regler som jeg aldri kommer til å huske. I tillegg er generelle språkting, sånn som å bruke aktive verb og ingen overflødige ord selvsagt viktig, men det er ikke alltid like lett på engelsk for jeg vet ikke alltid hva jeg kan bruke i stedet. På den forrige pressemeldingen fikk jeg hele 15 av 100 poeng, men heldigvis var det bare trening. Og jeg var ikke den dårligste, for en person i klassen klarte å få minus 71 poeng. For denne læreren gir det ikke bare null poeng hvis du dummer deg ut, han tar poeng fra det du har oppnådd tidligere. Så målet er egentlig først og fremst å havne på plussiden.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: