Jeg skal hilse fra Obama..

19 okt

.. for vi har nemlig vært i Washington DC i helgen! Og det var helt fantastisk kult. Etter at vi måtte stå opp umenneskelig tidlig for å møte ved bussen kvart på 6 om morgenen, og jeg måtte løpe hele veien tilbake til rommet mitt og til bussen igjen fordi jeg hadde glemt billetten min som vanlig, var vi på vei til selveste hovedstaden. Det er i underkant av 4 timer å kjøre, så i amerikanske avstander ligger det i grunn bare rett borti veien.

Turlederfyren ville ha oss med inn på et museum som han tydeligvis hadde en eller annen avtale med, nemlig Holocaust-museet, men jeg syntes det var ganske uinteressant å gå på et museum om europeisk historie i USA, så det ble ikke noe av. Men de andre europeerne vandret rundt der i et par timer, inkludert en tysker, noe jeg ikke helt kunne skjønne. Men vi vandret avgårde og så på monumentene, tok turen til det hvite hus og gikk på et museum om amerikansk historie. Der fikk vi blant annet se «The star spangled banner» (eller «the spar strangled banner» som jeg likte å kalle det – tungekløll). Etter en overdose med historie hoppet vi i en taxi og tok turen til et nabolag som heter Georgetown, og det var helt fantastisk koselig, med lave hus og hyggelige butikker. Vi fant til og med H&M, noe som er et stort savn her borte! Amerikanerne skjønner ikke hvordan nordmenn kan leve uten Walmart, jeg skjønner ikke hvordan folk her ute på landet kan leve uten H&M.

Det blåste ganske mye, og kartlesing var en tremannsjobb. Minst.

Hvis du zoomer inn masse ser du Obama i vinduet. Han så oss utenfor og ville være med på bildet.

Maurene Maja og Annette foran Washington-monumentet

En kaffepause på Dean&Deluca hjelper godt på mot gåkrampe i beina

Så ble det solnedgang og det var på tide å ta bussen hjem igjen.

Søndagen ble tilbrakt i Grove City, som er et gedigent område med outlet-butikker sånn omtrent en time herfra. Der ble det shopping i stor skala, men det er liksom ikke så rart når man kan få merkeklær til mindre enn det koster å dra på Vero Moda hjemme.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: